BIOTIC
Ofertę kierujemy do hodowców zainteresowanych dobrymi wynikami w produkcji drobiu ( brojler, nioska oraz indyk ) oraz prosiąt, ale również tuczarni. Nasi zadowoleni klienci potwierdzają regułę, że przyroda posiada odpowiedniki w naturze, które odpowiednio wykorzystane dają efekty takie same, a nawet lepsze niż syntetyczne antybiotyki. Żywienie monogastryków zmieniło się na przestrzeni ostatnich kilku lat. Wycofane stymulatory wzrostu pozostawiły miejsce do wypełnienia przez inne produkty. Doskonale tę rolę przejęły dodatki probiotyczne, takie jak BIOTIC.
BIOTIC to unikalny produkt zawierający zestaw mikroorganizmów probiotycznych oraz kompozycję ziół, stymulujących procesy trawienne i podnoszące odporność zwierząt hodowlanych.
Działanie
Fermentowany Wyciąg z Ziół to probiotyk, który jest naturalnym środkiem wzbogacającym i stabilizującym mikroflorę przewodu pokarmowego, odpowiedzialną za prawidłowy przebieg procesów trawienia. Dodatkowo stymuluje odporność organizmu oraz powstrzymuje rozwój populacji bakterii chorobotwórczych, dzięki działaniu bakterii kwasu mlekowego i komórek drożdży. Wyciągi z ziół mają za zadanie podnosić wydajność procesów trawiennych i wspomagać odporność zwierząt.
Skład
Lactobacillus casei [105] jtk/ml; Lactobacillus plantarum [105] jtk/ml; Saccharomyces Cerevisiae [103] jtk/ml. Fermentowany wyciąg z następujących ziół: kminek, krwawnik pospolity, anyż, koper włoski, liść brzozy, nawłoć, rozmaryn, mięta pieprzowa, korzeń prawoślazu, liść maliny.
Korzyści stosowania BIOTIC
Hodowco dzięki BIOTIC maleją koszty, a rosną zyski !
OSZCZĘDZASZ
- na leczeniu
- na paszy
- na zakwaszaczach
- swój czas i pracę
ZYSKUJESZ
- zdrowsze zwierzęta
- mniej upadków
- większe przyrosty
- lepsze wykorzystanie paszy
DODATKOWE KORZYŚCI
- zmniejszenie ilości upadków na stadach produkcyjnych
- podniesienie statusu immunologicznego
- podniesienie procesów produkcyjnych zwłaszcza w stadach długoterminowych- nioska oraz indyk
- wprowadzenie skutecznych rozwiązań probiotycznych wspartych fermentowanymi ziołami
- regulacja flory bakteryjnej w układzie jelitowym
- wsparcie po kuracjach antybiotykowych oraz po przebytych chorobach
- podniesienie stopnia nieśności u nioski
- zbudowanie wyższego poziomu odporności u brojlera kurzego oraz indyka
- zmniejszenie kosztów produkcyjnych przez stosowanie kompleksowego probiotyku