BUTTER MFCA – MAŚLAN WAPNIA

BUTTER MFCA – MAŚLAN WAPNIA

Maślan wapnia to bardzo efektywne i silne źródło energii dla układu jelitowego. Dzięki jego działaniu uzyskujemy znacznie silniejsze i zdrowsze jelita. Powiększone krypty jelitowe oraz wydłużone kosmki, lepiej trawią, szybciej zamieniają pobieraną paszę na energię, a w efekcie hodowca uzyskuje wyższe poziomy produkcyjne, zdrowsze zwierzęta i lepsze wyniki ekonomiczne stada. 

BUTTER MFCA ma bezpośredni wpływ na przyrosty i stan zdrowotny zwierząt, zmniejszenie występowania biegunek oraz wpływ na zahamowanie rozwoju patogenów chorobowych.

DAWKOWANIE

Przez pierwszy tydzień od wstawienia piskląt do kurnika 0,5 kg na 1000 litrów wody przez 24 godziny. Przed końcem odchowu, przed przeniesieniem piskląt na produkcję przez 5 dni 0,25kg na 1000 litrów wody przez 24 godziny.
W 23-24 tygodniu od 0,20 kg do 0,25 kg na 1000 litrów wody, gdy młoda kura wchodzi w nieśność przez 5 dni od 0,20 kg do 0,25 kg przez 24 godziny.
W 42 do 45 tygodnia w szczycie nieśności od 0,10 do 0,15 kg na 1000 litrów wody pulsacyjnie 12 na 12 godzin przez 2 tygodnie, lub przy gorszej zdrowotności 24 godziny.

DDAWKOWANIE

  • PROFILAKTYKA: brojler w tym indyk 0,3-0,5 kg/ 1000 l wody pitnej
  • INTERWENCJA: brojler w tym indyk 0,7 kg/1000 l wody Nioska – indywidualny proces podawania konsultacja z producentem

Korzystanie z tej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki.
Więcej informacji na temat cookies.