EGG
Hodowcy nioski konsumpcyjnej, reprodukcyjnej oraz towarowej wiedzą jak ważne jest elementarne dbanie o skorupę, aby była silna i odpowiednio zmineralizowana. Taka skorupa to także znacznie mniejsze ryzyko przenikania patogenów do wnętrza jajka, a tym samym zmniejszenie ryzyka występowania chorób. Silna skorupa to także dłuższy proces produkcyjny jajka w dobrej kondycji.
EGG, w którego składzie znajdziemy: wapń, fosfor, magnez, potas oraz inne skupia się na odbudowie struktury skorupy, a także na strukturalnym działaniu w reakcjach łańcuchowych – w tym utrzymania stałego pH krwi. EGG wspiera także poprawne działanie układu ruchowego zwierząt oraz wsparcie układu kostnego.
Dostępna także opcja sypka do paszy – EGG SHELL
DAWKOWANIE
- PROFILAKTYKA: 1 l/ 10 000 szt. kury przez 2-3 razy w tygodniu przez min. 8 godz.
- INTERWENCJA: 1,5-2 l/ 10 000 szt. kury 7-10 dni, min. 8 godz. Opcja sypka 500-1000g/tonę paszy