EGG

EGG

Hodowcy  nioski konsumpcyjnej, reprodukcyjnej oraz towarowej wiedzą jak ważne jest elementarne dbanie o skorupę, aby była silna i odpowiednio zmineralizowana. Taka skorupa to także znacznie mniejsze ryzyko przenikania patogenów do wnętrza jajka, a tym samym  zmniejszenie ryzyka występowania chorób. Silna skorupa to także dłuższy proces produkcyjny jajka w dobrej kondycji.

EGG, w którego składzie znajdziemy: wapń, fosfor, magnez, potas oraz inne skupia się na odbudowie struktury skorupy, a także na strukturalnym działaniu w reakcjach łańcuchowych – w tym utrzymania stałego pH krwi. EGG wspiera także poprawne działanie układu ruchowego zwierząt oraz  wsparcie układu kostnego.

Dostępna także opcja sypka do paszy – EGG SHELL

DAWKOWANIE

  • PROFILAKTYKA: 1 l/ 10 000 szt. kury przez 2-3 razy w tygodniu przez min. 8 godz.
  • INTERWENCJA: 1,5-2 l/ 10 000 szt. kury 7-10 dni, min. 8 godz. Opcja sypka 500-1000g/tonę paszy

Korzystanie z tej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki.
Więcej informacji na temat cookies.