FORTISAL 100
Naturalne rozwiązanie stworzone z połączenia sił natury wypływających z pestek grejpfruta, pomarańczy oraz dyni. Siła tego rozwiązania polega na jego całkowitej neutralności względem poszczególnych organów zwierząt i skupieniu się tylko na eliminacji oraz zmniejszeniu skutków oddziaływania Salmonelli w organizmie, głównie w przewodzie pokarmowym. Wiemy doskonale , że ta choroba potrafi zdziesiątkować stada i drastycznie ponieść koszty hodowli. Nasze naturalne rozwiązanie, przeznaczone dla tych hodowców , którzy cenią sobie spokój oraz obniżenie kosztów poprzez znaczącą redukcję leków na fermie.
FORTISAL 100 to przede wszystkim niskie dawkowanie obniżone do 100g/1000 l wody pitnej . Było to możliwe dzięki wysokiej koncentracji substancji czynnej produktu finalnego. Daje to niski koszt kuracji i jest idealnym rozwiązaniem dla profilaktycznego stosowania na fermach.
FORTISAL 100 to produkt skierowany głównie dla hodowców kury nioski, gdzie z racji charakteru produkcji nie stosuje się, aż tak szeroko, szczepień przeciw Salmonelli. Nie oznacza to jednak, że w przypadku brojlera czy indyka rozwiązanie to nie znajdzie swojego miejsca na fermie. Warto pamiętać, że skutki Salmonelli są kosztowne i często przez długi czas choroba jest nie widoczna. Aby uniknąć negatywnych skutków warto stosować profilaktycznie FORTISAL 100 dla zabezpieczenia wody pitnej oraz w dłuższej perspektywie także jelit. Wyciąg z pestek grejpfruta to skoncentrowany przeciwutleniacz i naturalny środek przeciwbakteryjny.
FORTISAL 100 to także zmniejszenie ryzyka zatruć pokarmowych, biegunek oraz chorób pasożytniczych. Oprócz zwalczania Salmonelli, skuteczny jest również w zwalczaniu paciorkowców, gronkowców oraz bakterii E.coli (pałeczka okrężnicy).