MULTIVIT SUPREME

MULTIVIT SUPREME

Ofertę kierujemy do hodowców zainteresowanych dobrymi wynikami w produkcji drobiu (brojler, nioska oraz indyk) oraz prosiąt, ale również tuczarni. Nasi zadowoleni klienci potwierdzają regułę, że przyroda posiada odpowiedniki w naturze, które odpowiednio wykorzystane dają efekty takie same, a nawet lepsze niż syntetyczne antybiotyki. Żywienie monogastryków zmieniło się na przestrzeni ostatnich kilku lat. Wycofane stymulatory wzrostu pozostawiły miejsce do wypełnienia przez inne produkty. Doskonale tę rolę przejęły dodatki probiotyczne, takie jak MULTIVIT SUPREME.

I. MULTIVITE SUPREME to unikalny produkt zawierający zestaw mikroorganizmów probiotycznych oraz kompozycję ziół, stymulujących procesy trawienne i podnoszące odporność zwierząt hodowlanych, wsparty wyciągiem z czosnku.

Działanie

Fermentowany Wyciąg z Ziół to probiotyk, który jest naturalnym środkiem wzbogacającym i stabilizującym mikroflorę przewodu pokarmowego, odpowiedzialną za prawidłowy przebieg procesów trawienia. Dodatkowo stymuluje odporność organizmu oraz powstrzymuje rozwój populacji bakterii chorobotwórczych, dzięki działaniu bakterii kwasu mlekowego i komórek drożdży. Wyciągi z ziół mają za zadanie podnosić wydajność procesów trawiennych i wspomagać odporność zwierząt.

Skład

Lactobacillus casei [105] jtk/ml; Lactobacillus plantarum [105] jtk/ml; Saccharomyces Cerevisiae [103] jtk/ml. Fermentowany wyciąg z następujących ziół: kminek, krwawnik pospolity, anyż, koper włoski, liść brzozy, nawłoć, rozmaryn, mięta pieprzowa, korzeń prawoślazu, liść maliny, oraz wyciąg z czosnku.

Korzyści stosowania MULTIVIT SUPREME

OSZCZĘDZASZ

  • na leczeniu
  • na paszy
  • na zakwaszaczach
  • swój czas i pracę

ZYSKUJESZ

  • zdrowsze zwierzęta
  • mniej upadków
  • większe przyrosty
  • lepsze wykorzystanie paszy

DODATKOWE KORZYŚCI

  • zmniejszenie ilości upadków na stadach produkcyjnych
  • podniesienie statusu immunologicznego
  • podniesienie procesów produkcyjnych zwłaszcza w stadach długoterminowych- nioska oraz indyk
  • wprowadzenie skutecznych rozwiązań probiotycznych wspartych fermentowanymi ziołami
  • regulacja flory bakteryjnej w układzie jelitowym
  • wsparcie po kuracjach antybiotykowych oraz po przebytych chorobach
  • podniesienie stopnia nieśności u nioski
  • zbudowanie wyższego poziomu odporności u brojlera kurzego oraz indyka
  • zmniejszenie kosztów produkcyjnych przez stosowanie kompleksowego probiotyku

Korzystanie z tej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki.
Więcej informacji na temat cookies.